Eerste project opbrengst Golfweek 2017 bekend

Het eerste project waar de opbrengst van de golfweek aan ten goede komt is bekend.

Geplaatst op 19-12-2017

Tijdens de golfweek in 2017 is er gegolfd voor twee goede doelen: Stichting Uitbus Plus Zuidplas en Stichting DaDa. Stichting DaDa zet zich in voor kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Want hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende.

Regionale projecten
Ziekenhuizen en zorginstellingen kunnen projecten die niet door de reguliere zorg worden vergoed indienen bij Stichting DaDa. Bij Stichting DaDa worden de aanvragen zorgvuldig beoordeeld. Stichting DaDa krijgt aanvragen vanuit het hele land. Het uitgangspunt van Golfbaan Hitland is om een project te selecteren dat regionaal georiënteerd is.

Eerste project bekend!
Het eerste project dat we met de opbrengst van de golfweek 2017 kunnen realiseren, is bekend. Bij het Spijkenisse Medische Centrum in Spijkenisse zijn de poliklinieken oogheelkunde (orthoptie) en KNO poliklinieken waar jaarlijks veel kinderen komen. Hoewel het ziekenhuis er alles aan doet om de wachttijd op de poli's zo kort mogelijk te houden blijft een ziekenhuisomgeving voor kinderen een vreemde omgeving. Afleiding, bijvoorbeeld door middel van speelgoed en een aangename aankleding maakt dat kinderen minder angstig worden en maakt het uitvoeren van medisch onderzoek gemakkelijker. Op dit moment is er slechts zeer beperkt – en oud – speelmateriaal aanwezig op de poli's. Daarom heeft Stichting DaDa met de opbrengst van de golfweek op Golfbaan Hitland een bedrag beschikbaar gesteld om panelen aan te schaffen van Instore Kidscorners met een kleurrijke achtergrond waarop de Rotterdamse haven is afgebeeld.

◄  Terug