Local Rule m.b.t. bunkers op Hitland

Met betrekking tot de bunkers op Hitland geldt er (tijdelijk) een Local Rule.

Geplaatst op 19-06-2020

Recent is bekend gemaakt door de NGF dat - gezien de coronamaatregelen - de harken eventueel weer teruggeplaatst mogen worden in de bunkers. Op Golfbaan Hitland worden de harken nog niet teruggeplaatst, en in dit nieuwsbericht leggen we je graag uit waarom. Ook geldt er (tijdelijk) een extra Local Rule.

Golfprotocol en bunkers

In het huidige golfprotocol staat dat er geen materialen op een golfbaan aanwezig mogen zijn. Dat blijft nog even zo, maar voor alleen de hark is er nu een uitzondering gemaakt. De keuze voor het wel of niet terugplaatsen van de harken ligt uiteindelijk bij de golfbanen zelf. De NGF noemt daarnaast dat "de meest veilige oplossing blijft vanzelfsprekend het hanteren van de local rule". Voor dit laatste, het hanteren van een (tijdelijke) Local Rule, hebben wij dan ook gekozen op Hitland. Het vraagt (te)veel handelingen om de hygiëne van de harken continu te kunnen garanderen.

Local Rule bunkers

De volgende Local Rule m.b.t. de bunkers geldt: "Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijk ligging van de bal, niet dichter bij de hole."

Met deze Local Rule blijven de Qualifying condities van kracht.

Achtergrondinformatie

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen we je graag naar de website van de NGF.

◄  Terug