Driving Range, chipping- en putting-green, oefenbunker en oefenbaan

Op Golfbaan Hitland vindt u diverse gratis oefenfaciliteiten. Met een Driving Range, chipping-green, putting-green, oefenbunker en 9 holes par 3 baan kunt u uitstekend bij ons terecht om uw spel te verbeteren!

Driving Range

De Driving Range bevindt zich achter het gebouw van Golfschool Hitland en heeft 40 afslagplaatsen, waarvan 20 overdekt. De Driving Range is geheel verlicht, dus ook 's avonds kunt u (indien geopend) bij ons terecht om een balletje te slaan. Bij de Driving Range staat een ballenautomaat waar u te allen tijde gebruik van kunt maken. U kunt muntstukken van €1 (20 golfballen) en €2 (45 golfballen) gebruiken in de ballenautomaat. Voor privé golfballen kunt u uiteraard terecht bij Golfplaza Hitland.

Chipping- en putting-green

Op de chipping-green kan de zogeheten chipslag geoefend worden. Het is de bedoeling dat de bal met een boogje (chippend) in de hole geslagen wordt. Op de putting-green oefent men de slag waarmee de bal in de hole geput wordt. Zowel de chipping-green als de putting-green worden vaak gebruikt om even op te warmen voordat de 9 holes of 18 holes ronde gespeeld gaat worden. De chipping-green en putting-greens zijn vrijwel altijd geopend en iedereen mag er vrij gebruik van maken. De chipping-green bevindt zich voor het gebouw van Golfschool Hitland. De eerste putting-green bevindt zich voor de Driving Range en de tweede putting-green bevindt zich direct naast het golfhuis.

Oefenbunker

Naast de chipping-green ligt een oefenbunker. Hierbij is het de bedoeling dat de bal uit de bunker geslagen wordt. Bij deze vrij diepe bunker vormt dit zeker voor de beginnende golfer een uitdaging.

9 Holes par 3 oefenbaan

Speciaal voor de beginnende golfers heeft Golfbaan Hitland een 9 holes par 3 baan. Naast een oefenbaan voor beginners is deze baan ook voor gevorderde golfers een uitdaging. De 9 holes par 3 baan kan door beginners zelfstandig worden gelopen nadat zij het zogeheten baanpermissie par 3 baan hebben gehaald. Dit is een formulier dat na het behalen van een bepaald aantal lessen en vaardigheden door één van de PGA golfprofessionals van Golfschool Hitland wordt getekend. Op de website van Golfschool Hitland staat meer informatie over het halen van baanpermissie en het lessenaanbod.

Baaninformatie

  • Baan 18 Holes Baan 18 Holes is
  • Par 3 baan Par 3 baan is
  • Laatst gewijzigd 15-10-2018 16:41
Meer baaninformatie