Baaninformatie

Golfbaan Hitland is een toegankelijke, openbare golfbaan met een fraaie ligging en aantrekkelijke tarieven. Gelegen in het polderlandschap tussen Gouda en Rotterdam is deze polderbaan met 27 holes een uitdaging voor iedere golfer. Wij bieden een complete golfaccommodatie: 18 holes baan (NGF A-status), een qualifying 9 holes par 3 baan en gratis toegankelijke oefenfaciliteiten. Golfbaan Hitland is zeven dagen per week geopend en toegankelijk voor iedereen.

18 holes baan

Het ontwerp van Golfbaan Hitland komt van de hand van landschaps- en golfarchitect G. Jol. Door de sterk variërende holes omgeven met fraaie waterpartijen is de baan een uitdaging voor iedere golfer. Van de natuurlijke omgeving hebben diverse diersoorten door de jaren heen hun thuis gemaakt, wat zorgt voor een fraaie beleving van de natuur tijdens het golfspel. In ons digitale baanoverzicht blader je per hole door de baan heen met baaninformatie en vogelsoorten die je daar mogelijk kunt aantreffen.

De eerste 9 holes zijn in september 1995 geopend en kort daarna is de 9 holes par 3 baan in gebruik genomen. Vanaf het jaar 2000 is Golfbaan Hitland een volwaardige 18 holes baan. De lengte van de 18 holes varieert tussen minimaal 4.520 meter en maximaal 5819 meter en de par is 71. Met de virtuele tour kun je de 18 holes baan vanuit de lucht bewonderen en doorlopen. De baan is toegankelijk voor iedereen met minimaal baanpermissie NGF (voormalig 'GVB').

Par 3 baan (9 holes)

Speciaal voor de beginnende golfers heeft Golfbaan Hitland een 9 holes par 3 baan. Naast een oefenbaan voor beginners is deze baan ook voor gevorderde golfers een uitdaging. De 9 holes par 3 baan kan door beginners zelfstandig worden gelopen nadat zij het zogeheten baanpermissie par 3 baan hebben gehaald. Sinds 2019 is de 9 holes par 3 baan ook qualifying ingemeten door de NGF voor het lopen van qualifying kaarten.

Handige links

  1. Starttijd reserveren
  2. Baanreglement Golfbaan Hitland
  3. Tarieven Golfbaan Hitland
  4. Oefenfaciliteiten
  5. Bereken playing handicap
  6. Onze Hitland-partners

Baaninformatie

  • Baan 18 Holes Baan 18 Holes is
  • Par 3 baan Par 3 baan is
  • Laatst gewijzigd 15-05-2022 07:07
Meer baaninformatie